T'informem gratis sense compromís!

Roaming

Què és el Roaming?

El roaming és un servei que et permet utilitzar el mòbil a l’estranger de la mateixa forma que si estigueres a casa: Pots navegar, parlar per telèfon, enviar missatges i usar les apps sense tenir increments imprevistos a la teua factura. El roaming sempre ve desactivat per defecte.

Com puc tenir connexió a internet des de l’estranger:

Per navegar per internet des de l’estranger, i tindre un bon funcionament, es recomana activar les dades abans de eixir del país, tot i això, també es pot activar una vegada s’arriba al país de destí, reiniciant el terminal i l’itinerància de dades. Per activar l’opció d’itinerància de dades ho has de fer des de la configuració del mòbil.

Com activar el Roaming d’Aproop? Per activar el roaming ho podràs fer de les següents maneres:

Has de sol·licitar-lo cridant al número d’atenció al client, 1420, o posant-te en contacte amb nosaltres a través del correu atencioalclient@aprooptelecom.com.

Si ja estàs a l’estranger, pots telefonar al +34 960 25 36 28 des d’un altre terminal.

Puc desactivar les meues dades de roaming?

Per defecte, totes les nostres línies tenen el roaming desactivat. Si alguna vegada ens has sol·licitat activar-lo, posa’t en contacte amb nosaltres perquè el tornem a desactivar.

Quina és la diferència entre roaming i cridades internacionals?

El roaming és el servei que ens permet usar la línia mòbil a l’estranger, i en funció del país on ens trobem aquest ús pot tindre una despesa addicional. En canvi, les telefonades internacionals són aquelles que fem des del nostre país d’origen a un número telefònic d’un altre país.

Preu de les dades en Roaming

Zona 1 (Unió Europea)

Si viatges en un país de la Unió Europea i associats, quan arribes al país de destinació, si tens el servei de roaming actiu i l’opció d’itinerància de dades el mòbil es connectarà automàticament en la xarxa d’internet.

Els països dins de la Zona 1 són: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Gibraltar, Grècia, Guadalupe, Guaiana Francesa, Hongria, Illa Martinica, Illa Reunió, Irlanda, Islàndia, Itàlia, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, Noruega, Països Baixos, Polònia, Portugal (Madeira i Açores), Regne Unit, República Txeca, Romania, Suècia, i Xipre.

Tarifa Especial

Si viatges fora de la Unió Europea, en alguns països disposaràs d’una tarifa especial a 6€/GB. Recorda que per poder connectar-te a internet amb les dades de la teva tarifa hauràs d’activar el roaming abans de marxar i l’opció de la itinerància de dades activa al teu dispositiu mòbil. Un cop siguis al teu destí t’enviarem un SMS i hauràs de seguir les indicacions per desbloquejar les dades. Les dades mòbils estaran bloquejades de forma predefinida per evitar sobrecostos a la teva factura.

Els països amb Tarifa Especial: Albània, Algèria, Bermudes, Bòsnia i Hercegovina, Illes Fèroe, Kosovo, Macedònia, Mònaco, Montenegro, Puerto Rico, Sèrbia, Suïssa, Tunísia, i Turquia.

Tarifa Millorada

Si viatges fora de la Unió Europea, en alguns països disposaràs d’una tarifa a 25€/GB. Recorda que per poder connectar-te a internet amb les dades de la teva tarifa hauràs d’activar el roaming abans de marxar i l’opció de la itinerància de dades activa al teu dispositiu mòbil. Un cop siguis al teu destí t’enviarem un SMS i hauràs de seguir les indicacions per desbloquejar les dades. Les dades mòbils estaran bloquejades de forma predefinida per evitar sobrecostos a la teva factura.

Països amb Tarifa Millorada: Andorra, Argentina, Armènia, Austràlia, Azerbaidjan, Bielorússia, Brasil, Canadà, Xile, Xina, Colòmbia, Costa Rica, República Dominicana, Equador, Egipte, El Salvador, Geòrgia, Groenlàndia, Guatemala, Hondures, Hong Kong, Índia, Indonèsia, Illa de Man, Israel, Jersey, Kazakhstan, Kirguizstan, Macau, Malàisia, Mèxic, Moldàvia, Nicaragua, Panamà, Paraguai, Perú, Filipines, Rússia, Singapur, Singapur, Sri Lanka, Taiwan, Tadjikistan, Tailàndia, Ucraïna, Uruguai, Uzbekistan, Vietnam, Bolívia, Cap Verd, Japó, Afganistan, Angola, Bahrain, Bangladesh, Belize, Benín, Botswana, Illes Verges Britàniques, Brunei Darussalam, Burundi, Cambodja, Camerun, Congo, Cuba, República Democràtica del Congo, Guinea Equatorial, Gabon, Gàmbia, Ghana, Guinea, Guinea-Bissau, Guyana, Iran, Iraq, Jamaica, Jordània, Kenya, Kuwait, Líban, Líbia, Madagascar, Malawi, Maldives, Marroc, Mauritània, Maurici, Mongòlia, Moçambic, Myanmar, Namíbia, Nepal, Antilles Neerlandeses, Níger, Nigèria, Oman, Pakistan, Qatar, Aràbia Saudita, Senegal, Seychelles, Sierra Leone, Sudan del Sud, Sud-àfrica, Sudan, Surinam, Swazilàndia, Tanzània, Togo, Trinidad i Tobago, Uganda, Uganda, Estats Units, Veneçuela, Zàmbia, Laos.

Resta del món.

El servei de dades mòbils queda desactivat permanentment per a evitar incidències de facturació. Estadísticament, les connexions realitzades en aquests països són mínimes i quasi totes accidentals. El preu de les dades en aquesta zona superen els 6.000 €/GB. Els serveis de veu i sms romanen actius en el preu detallat més amunt.

Cridades internacionals

Quina diferència hi ha entre el Roaming i les cridades internacionals?

El roaming cobreix totes les cridades realitzades i dades de navegació des que et connectes a un operador estranger. Tanmateix, quan emets cridades des de territori espanyol a qualsevol fix o mòbil internacional, es carregaran costos fora de la tarifa llevat que tingues l’abonament de cridades internacionals.

Tarifes internacionals

Algun dubte? Et cridem?
Prefereixes cridar-nos?

T’atendrem de dilluns a divendres de 9h a 20h i dissabtes de 10h a 14h. Si ho prefereixes, també pots enviar-nos un correu electrònic a atencioalclient@aprooptelecom.com

Deixa’ns les teues dades per gaudir d'un 10% de descompte
Prefereixes cridar-nos?

T’atendrem de dilluns a divendres de 9h a 20h i dissabtes de 10h a 14h. Si ho prefereixes, també pots enviar-nos un correu electrònic a atencioalclient@aprooptelecom.com

Deixa’ns les teues dades per participar
Prefereixes cridar-nos?

T’atendrem de dilluns a divendres de 9h a 20h i dissabtes de 10h a 14h. Si ho prefereixes, també pots enviar-nos un correu electrònic a atencioalclient@aprooptelecom.com