T'informem gratis sense compromís!

Què és la fibra òptica i per què la necessites

Què és la fibra òptica i per què la necessites

La fibra òptica s’ha imposat com el sistema favorit de la majoria de llars i empreses per a connectar-se a Internet, i no és casualitat: és l’alternativa més ràpida i fiable que existeix en l’actualitat.

Malgrat això, hi ha persones que encara no utilitzen fibra òptica per a les seues connexions a internet, i segur que ho noten diàriament: llargs temps d’espera en carregar les seues pàgines favorites, descàrregues de dades molt més lentes…

Si és el teu cas continua llegint: a aproop! t’expliquem en què consisteix la fibra òptica i quins són els seus avantatges. Pren nota, perquè segur que t’interessa.

Qué és la fibra òptica?

La fibra òptica és una tecnologia que permet enviar grans volums d’informació a través de llargues distàncies i a gran velocitat.

Si parlem dels materials que utilitza, es tracta d’una fibra fabricada amb vidre o material plàstic que aconsegueix el gruix aproximat d’un cabell humà.

A diferència d’altres sistemes de transmissió d’informació, la fibra òptica no utilitza senyals elèctrics, sinó que envia impulsos lluminosos que contenen les dades a transmetre.

Avantatges de la fibra òptica

El gran avantatge de la fibra òptica és que millora la velocitat amb la qual es transmet la informació, a diferència de la tradicional xarxa de coure (ADSL), més lenta.

Però a més d’aquest, hi ha molts altres beneficis que la fibra t’ofereix i que cal tindre en compte. Els principals són els següents:

Amplada de banda molt major

L’amplada de banda és la quantitat d’informació que s’envia i rep per segon en connectar-se a Internet. Una de les limitacions de l’ADSL és que en connectar diversos equips a la xarxa, la velocitat de cadascun en enviar i descarregar dades d’Internet es redueix considerablement, ja que l’amplada de banda d’aquesta tecnologia és molt limitat.

La fibra òptica té una amplada de banda molt major, per la qual cosa és capaç de donar servei a diversos equips connectats a la mateixa xarxa sense que la velocitat de transmissió de dades es ressenta en cap d’ells.

Per això, i especialment si connectes més d’un equip a la xarxa, la fibra òptica és la solució que necessites per a navegar per Internet sense llargs temps d’espera en carregar les teues pàgines favorites.

Major velocitat de transmissió

A més d’una millor amplada de banda, la fibra òptica ofereix una velocitat de transmissió d’informació molt superior a l’ADSL. Gràcies a això, els temps de descàrrega de dades es redueixen considerablement, agilitant multitud de tasques en línia.

Si vols guanyar temps en el teu dia a dia, ja siga en el treball o en els teus moments d’oci mentre navegues per Internet, la fibra òptica és la clau.

Adeu a les interferències

En les xarxes de coure és habitual que es produïsquen interferències electromagnètiques, cosa que es tradueix en pèrdues d’informació. Això ocorre perquè es tracta de cablejat elèctric, susceptible a aquesta mena d’interferència.

La fibra òptica no es veu afectada per interferències elèctriques, per la qual cosa tens la tranquil·litat que les teues comunicacions, així com les pujades i baixades de dades que realitzes, seran un èxit.

La millor solució per a videoconferències

En un moment com l’actual, en el qual el teletreball s’ha assentat com una realitat per a moltes empreses i els seus treballadors, és necessari disposar de connexions sòlides, ràpides i fiables que permeten una comunicació eficaç.

La fibra òptica permet realitzar videoconferències amb la millor transferència de dades en temps real, per la qual cosa si treballes a casa i realitzes reunions en línia amb el teu equip la fibra òptica és l’elecció idònia per a tu.

Com saber si tens fibra òptica en la teua zona

La fibra de aproop! té cobertura nacional. No obstant això, és possible que en algunes localitats o zones molt concretes no disposem de cobertura. Per a comprovar si la nostra fibra arriba a la teua localitat, visita el següent enllaç o posa’t en contacte amb nosaltres telefonant al 900622020.

La fibra òptica més ràpida t’espera!

Algun dubte? Et cridem?
Prefereixes cridar-nos?

T’atendrem de dilluns a divendres de 9h a 20h i dissabtes de 10h a 14h. Si ho prefereixes, també pots enviar-nos un correu electrònic a atencioalclient@aprooptelecom.com

Deixa’ns les teues dades per gaudir d'un 10% de descompte
Prefereixes cridar-nos?

T’atendrem de dilluns a divendres de 9h a 20h i dissabtes de 10h a 14h. Si ho prefereixes, també pots enviar-nos un correu electrònic a atencioalclient@aprooptelecom.com

Deixa’ns les teues dades per participar
Prefereixes cridar-nos?

T’atendrem de dilluns a divendres de 9h a 20h i dissabtes de 10h a 14h. Si ho prefereixes, també pots enviar-nos un correu electrònic a atencioalclient@aprooptelecom.com