T'informem gratis sense compromís!

Com tramitar la teua portabilitat a aproop!

Com tramitar la teua portabilitat a aproop!

D’acord, has visitat la web d’aproop! i t’han encantat les nostres tarifes. Saps que és el moment de canviar-te a la nostra companyia, però vols conservar el teu número de telèfon de sempre, veritat que sí? Amb la portabilitat això és bufar i fer ampolles, i t’explicarem el que has de fer pas a pas. Prens nota de tot?

En primer lloc vegem què és això de la portabilitat.

En què consisteix la portabilitat mòbil i quins són els seus avantatges?

La portabilitat és el procediment que permet mantindre el seu número de telèfon actual als usuaris que tramiten la seua alta en una altra companyia telefònica.

És una cosa especialment avantatjosa quan no vols haver d’informar a tots els teus contactes que has canviat de número, per no parlar del període que necessitaries per a memoritzar i acostumar-te al nou, cosa que també t’estalvies amb la portabilitat mòbil.

Un altre avantatge és que la portabilitat és gratuïta i no fa falta que gestiones res amb el teu actual operador: només has de sol·licitar-la a la teua nova companyia perquè es tramite la teua baixa automàticament a la companyia telefònica que tens contractada.

Ah! I oblida’t també d’haver de canviar el teu número de telèfon en documents, claus d’accés a xarxes socials, targetes de visita… Quin descans!

Ara sí… què necessites per a passar-te a aproop! mantenint el teu número de telèfon?

Passos per a tramitar la teua portabilitat a aproop!

Per a contractar una línia mòbil d’aproop! i tramitar la teua portabilitat només has de seguir aquestes senzilles instruccions:

Sol·licita la teua portabilitat

El primer és que ens sol·licites la teua portabilitat a aproop!. Per a això, telefona’ns al 900622020 o emplena el formulari que trobaràs en la nostra pàgina web. A continuació et demanarem les teues dades personals i el teu número de telèfon actual per a mantindre’l en aproop!.

En el cas que siga un número de prepagament, et demanarem també que ens indiques el seu ICC (número amb el qual s’identifica cada targeta SIM).

Descàrrega i accepta el contracte

Quan hàgem validat les teues dades personals t’enviarem un SMS amb el contracte de la tarifa mòbil d’aproop! que has triat, al qual apareixen totes les seues condicions. Una vegada ho descarregues estaràs acceptant-les i el procés de portabilitat seguirà avant.

Rep la teua targeta SIM

T’enviarem a l’adreça postal que ens has facilitat una carta de benvinguda amb la teua nova SIM d’aproop! i les instruccions per a introduir-la, que arribarà en un termini de 48/72 hores hàbils des de la formalització del contracte. Si vols estar pendent del lliurament et recomanem que preguntes al teu agent per la data exacta en què s’efectuarà.

Atenció al canvi d’operadora

Prèviament a que el canvi d’operadora mòbil siga efectiu, t’enviarem un SMS amb la data en què es realitzarà la portabilitat perquè sàpies quan inserir la teua nova SIM d’aproop! en el mòbil. Sempre fem el canvi de operador de matinada perquè així t’afecte el mínim: entre les 02 i les 06 h.

Activa la teua SIM d’aproop!

Ja només falta que canvies la teua antiga SIM per la nostra per a començar a gaudir de la teua tarifa mòbil d’aproop! A més, rebràs un SMS per a ajudar-te amb la configuració de la xarxa de dades. De tota manera no et preocupes, perquè en la majoria d’ocasions es tracta d’un procés automàtic.

Una vegada completat el procés ja podràs començar a cridar amb la teua nova tarifa d’aproop!, mantenint el teu número de tota la vida alhora que aportes el teu granet d’arena al desenvolupament econòmic i social de la nostra terra. Perquè sí, som la telecom d’ací.

Benvinguda/gut a aproop!

Algun dubte? Et cridem?
Prefereixes cridar-nos?

T’atendrem de dilluns a divendres de 9h a 20h i dissabtes de 10h a 14h. Si ho prefereixes, també pots enviar-nos un correu electrònic a atencioalclient@aprooptelecom.com

Deixa’ns les teues dades per gaudir d'un 10% de descompte
Prefereixes cridar-nos?

T’atendrem de dilluns a divendres de 9h a 20h i dissabtes de 10h a 14h. Si ho prefereixes, també pots enviar-nos un correu electrònic a atencioalclient@aprooptelecom.com

Deixa’ns les teues dades per participar
Prefereixes cridar-nos?

T’atendrem de dilluns a divendres de 9h a 20h i dissabtes de 10h a 14h. Si ho prefereixes, també pots enviar-nos un correu electrònic a atencioalclient@aprooptelecom.com